24 часа в Брюксел

By  |  0 Comments

“Столицата на Европа” е достъпна дестинация дори за един ден!

Ако си планувала да отскочиш до там, то ето няколко съвета:

Какво да видиш?

Красотите на Брюксел са трудни описуеми в няколко реда, за това ето няколко по-интереси, които си заслужава да посетиш: Пикаещото момче, Мини Европа с над 350 миниатюрни фигури на популярни забележителности в Европа,Европейският парламент, Музей на бирата Gueuze, Музей на какаото и шоколада, Националната базилика на Светото сърце и Кралският дворец на Брюксел.

Къде да се храниш?

Традиционните брюкселски ястия, като миди с чипс са твърде семпли за вкуса на елита, затова всички посещават ресторанта на талантливия шеф Колен. Кухнята е микс от класическа френска и местни специалитети, като едно от най-популярните ястия е говежда опашка конфи със сочни лангустини, запечени в джин.

Разбира се, града е известен с вафлените си изделия, шоколад, пържени картофки и много видове бира. Ето защо не пропускай да се поглезиш!

Къде да пийнеш?

Брюксел изобилства от заведения, където можеш да се насладиш на голямо разнообразие от алкохолни напитки, но едно конкретно място привлича интерес – The Flat. Барът е приютен в разкошна къща с високи тавани, а гостната и дневната  посрещат с удобни канапета и облицовани с кадифе фотьойли.

Къде да спиш?

Ако искаш да се поглезиш, то най-стилният бутиков хотел в града е Be Manos. Дизайнът ми е с преобладаващи тъмни тонове, които са в уникално приятен контраст с лимонено жълтите стени.
Компания на тези тонове правят тежки ретро мебели в сребърно и златисто, а над тях властват огромни кристални полилеи.

На тръгване не забравяй да си подариш няколко незабравими спомена под формата на бронзова статуетка на Пикаещото момче, белгийска бира или шоколад.

На няколко часа с влак те очаква Звездната крепост!

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.