5 трика, с които да направиш обувките си по-удобни

By  |  0 Comments

Виж как да избегнеш пришки от обувките, плюс още 4 ценни трика

Радостта, която ни обзема, когато си купим нови обувки и направим първата си разходка с тях, често е помрачена от страничните ефекти – пришки, стискане, неудобство. Надали има жена, която да не ги е изпитвала. Кокетна събра 5 полезни трика, с които да направиш обувките си по-удобни, за да можеш да се наслаждаваш максимално на новите си придобивки.

1. Как да се спасиш от пришките.

За този трик ти трябва само стик дезодорант против изпотяване. Преди да обуеш обувките, сложи малко от него от вътрешната страна на каишките, както и на местата, на които усещаш триене и неприятно стискане – обикновено това са палците и кутретата. Стик дезодорантът ще намали триенето, което всъщност е основен виновник за появата на пришки.

обувките Koketna

2. Ако обувките ти са много тесни. 

На всеки се случва да не уцели размера, особено когато пазарува онлайн. Ако разликата не е толкова голяма и обувките ти стискат съвсем малко, но не искаш да ги връщаш, защото много ти харесват, тогава можеш леко да ги разшириш като ги замразиш. Да, правилно! Замразяването обикновено е най-ефикасно при обувките от естествена кожа, но има ефект при тези от изкустена и еко кожа, макар и по-малък. Остави обувките във фризера за едно денонощие, след което ги извади и ги обуй ледени (с чорапи). Разтъпчи ги, за да се отпуснат още повече. Друг вариант е да напълниш торбички с вода и да ги пъхнеш в обувките. Водата ще замръзне и ще ги разшири. Внимавай с този трик – използвай го, само когато си сигурна в качеството на обувките си.

3. Край на миризмата в обувките.

Ако бързаш и нямаш специални за целта продукти, впръсни сух шампоан вътре в обувките преди да ги обуеш. Той ще държи краката ти сухи. За още по-добър ефект си купи пудра за крака и спрей за остраняване на миризмата.

4. Когато каишката на джапанката ти се извади.

Една от най-неприятните ситуации. Когато каишката на джапанката между пръстите се извади от подметката, на практика вече не можеш да ги носиш. Най-лошо е, когато това се случи точно, когато се връщаш от плажа, например. Сложи в чантата си няколко от пластмасовите връзки, с които защипват хляба (и без това в дамските ни чанти има какво ли не). Ластичка също върши работа. Напъхай каишката обратно през подметката и я завържи отдолу. Няма да ти е много удобно, но ще издържи докато се прибереш – поне няма да ходиш боса.

5. Запази белия цвят на кецовете си.

Обичаме белите кецове, но една обиколка из града може да има неприятно отражение върху белия им цвят. Имаме решение и за това – трябват ти четка за зъби и бял оцет. Използвай белия оцет, за да премахнеш петната от кецовете, изтъркай ги с четката за зъби.

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.