Цветовете на есен 2016: Sharkskin

By  |  0 Comments

Sharkskin, или цвят “кожа на акула”, се съчетава лесно с почти всички цветове

цветовете на есен 2016: shark skin

Sharkskin е поредният Pantone цвят, който ти представяме. Той е един от 10-те цвята, които компанията обяви за есен 2016 година. Той е в гамата на сивото и компанията го избира именно заради неговата “лаконичност”. Защото с него могат да се комбинират почти всички цветове, включително и другите Пантон цветове, за които вече ти разказахме: warm taupe, airy blue, spicy mustard и aurora red (плюс тези, които тепърва ще ти представим).

Дизайнери като Stella McCartney, Michael Kors и Zac Posen избират този цвят за есенно-зимните си колекции. Това се дължи може би на факта, че цветът кожа на акула много напомня за мразовитото есенно и зимно небе. Разбира се, тази асоциация не бива да е водеща, затова и всички те изпъстрят дрехите в sharkskin с други, по-ярки цветове.

Ако искаш дрехата в цвят кожа на акула да е акцент, или пък си почитателка на изчистения френски шик, препоръчваме ти комбинация с бяло или екрю, но не и с по-тъмен цвят.

Пола с цвят shark skin в комбинация с бяла риза

А сега нещо и за любителите на по-ярките цветове. Една от любимите ни комбинации: панталон в цвят sharkskin и пуловер в цвят пикантна горчица:

shark-skin-and-spicy-mustard

 Ако обичаш по-светлите тонове, виж тази комбинация на жилетка в sharkskin с риза в нежно розово:

 комбинация на жилетка в shark skin с риза в нежно розово

Аксесоарите с цвят кожа на акула се изключително лесни за съчетаване, защото цветът е по-неутрален. Предлагаме ти примерна комбинация с тъмносиньо плюс шал и чанта в sharkskin:

комбинация с тъмносиньо плюс шал и чанта в shark skin:

С модерния Pantone цвят можеш да си направиш любимия ни опушен грим или да поискаш такъв от професионален гримьор, когато имаш специално събитие. Най-големият плюс на този тип грим е, че стои добре на абсолютно всичко! Избрахме този видео урок, за да ти помогне, ако искаш да се научиш да си правиш опушен грим сама.

Разгледай още от моделите с цвят sharkskin и в Pinterest 🙂

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.