Естествени антибиотици част1

By  |  0 Comments

Здраве от природата

Сезонът на гриповете и настинките няма да е така дискомфортен, ако знаете кои естествени антибиотици ще ви излекуват или предпазят. Здравето не бива да е защитено само през зимата, а целогодишно. Ето кои билки, плодове и продукти са нашият естествен антибиотик:

Аспержи – повишават броя и активността на белите кръвни клетки за защита срещу редица бактерии, включително ешерихия коли и стафилококус ауреус.

Босилек – листата и семената имат антибактериални свойства. Използвайте го като подправка към любимите си гозби  или като лек за зарастване на рани.

Мечото грозде – лекува инфекции и дразнения на пикочните пътища и чревния тракт и е силен имуностимулатор. Предлага се под формата на капсули и тинктура.

Бахар – тази ароматна подправка помага да предотвратите размножаването на бактерии в храната и храносмилателната система.

Боровинки – противодействат на инфекции, предизвикани от бактерията на ешерихия коли. Боровинките потискат размножаването на бактериите и не им позволяват да се прикрепят към лигавицата на пикочните пътища.

Череши – сокът от черните череши е силен антибактериален концентрат. Той предпазва от образуването на зъбна плака. Освен това предотвратява заболявания и проблеми с венците.

Червени боровинки – предпазват пикочните пътища, като пречат на развитието на ешерихия коли. Най-ефективен резултат се постига с концентриран екстракт или неразреден сок.

Виж кои са полезните храни през зимата!

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.