Фон дьо тен или ВВ крем? (Първа част)

By  |  0 Comments

Какво да избереш: фон дьо тен или ВВ крем – прочети в статията

През последните години BB кремовете навлязоха и на нашия пазар. Ако винаги си се чудила каква е разликата между тях и фондьотените, чети по-долу. Макар че и двата продукта са сходни – прикриват несъвършенствата, има и много съществени различия.

Покритието

Една от най-съществените разлики е в нивото на покриване. Фондьотенът обикновено е по-тежък като текстура и затова покрива по-плътно. BB кремът е по-лек, което го прави подходящ за плаж или ежедневен грим.

Ползи за кожата

Макар че някои фондьотени претендират, че са полезни за кожата, BB кремовете ги превъзхождат неколкократно. Този крем има за цел да почисти кожата, да я направи безупречно сияйна и да запази свежия й вид цял ден. Опитай и ще се увериш, че наистина е така.

Фон дьо тен или ВВ крем

Нюансите

Един от недостатъците на BB крема е малкото разнообразие от цветовете, които се предлагат. Обикновено този продукт е бял и в повечето случаи се слива с цвета на кожата, но ако тенът ти е прекалено светъл или прекалено тъмен, няма да стои никак добре.

Нанасянето

Има много начини за нанасяне на тези два продукта върху лицето. Докато за фондьотен можеш да използваш четки, гъбички или пръсти, то BB кремът се нанася най-добре с пръстите на ръцете.

Слънцезащитният фактор

BB кремът осигурява на кожата ви по-висок фактор слънцезащита. Това прави този продукт изключително търсен и подходящ за летния сезон – преди да се отправиш към плажа, нанеси тънък слой от любимия си крем. По този начин хем ще прикриш несъвършенствата, хем ще имаш ефективна защита от слънцето.

Основа за грим

При нанасянето на BB крем нямаш нужда от основа за грим, защото в него има такъв компонент. При фондьотена не можеш да минеш без един слой основа, ако искаш да постигнеш блестящи резултати. Още едно предимство на BB крема!

Овлажняването

BB кремът овлажнява изключително добре кожата, за разлика от фондьотена, който пък я изсушава прекалено.

Това са разликите, които да вземеш предвид, когато избираш фон дьо тен или ВВ крем. Очаквай още информация за плюсовете и минусите във втората част на статията.

ПРОДУКТИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ МАРКИ ОТСТЪПКИ ДО - 80% + ДОСТАВКА ДО 2 ДНИ

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.