Фон дьо тен или ВВ крем? (Втора част)

By  |  0 Comments

Какво да избереш – фон дьо тен или ВВ крем?

Плюсове и минуси на фон дьо тена

Грижа (-)
Хиалуроновата киселина и маслата, които са включени във фон дьо тена, помагат на кожата да изглежда гладка и с равен тен. Но дори и в този случай под фон дьо тена е необходимо да се нанесе дневен крем.

Първа база за грим
Скрива недостатъците (+)
Във фон дьо тена има висока концентрация на пигменти – за вечерен грим или за корекции на несъвършенства и други дефекти той няма конкуренция.

Блясък (+)
Ако ви е нужно плътно покритие и ефект на сияйна кожа отвътре, изберете фон дьо тен на основата на светлоотразяващи частици.

Избор на оттенък (-)
Между пет или всичките 18 тоналности на цвета, без помощта на професионалист е трудно да подберем точния за нас тон фон дьо тен.

Издръжливост (+)
Ако ви е важно гримът ви да остава безупречен в продължение на 12 часа, за предпочитане е да използвате течен фон дьо тен, а ако кожата ви е склонна към омазняване – матиращ.

Фон дьо тен или ВВ крем? (Втора част)

Плюсове и минуси на BB крема

Грижа (+)
Ако кожата ви е нормална, смело може да нанесете BB крем на почистена кожа и да сте спокойни за тена си. Вече се предлагат BB кремове за различен тип кожа и дори за грижа против бръчки.

Скрива недостатъците (-)
BB кремът скрива леките недостатъци, но не може да маскира толкова добре, колкото фон дьо тена. Дори професионалните гримьори често го използват като основа под фон дьо тена.

Блясък (+)
Неслучайно за ВВ крема се казва, че създава ефект на здрава кожа. Колкото по-тънко е покритието, толкова по-добре кожата отразява светлината.

Избор на оттенък (+)
Палитрата на BB крема не е голяма – само 2-3 оттенъка. Това улеснява избора на цвят, а всеки тон се разнася изключително добре по кожата.

Издръжливост (-)
Благодарение на леката си текстура, нарушаване на цвета на кожата няма да се появи до вечерта, но все пак е необходимо да се освежи гримът, тъй като BB кремът е с тънко покритие и не може да скрие несъвършенствата съвсем добре.

Надяваме се, че сме ти помогнали да си отговориш на въпроса: “Фон дьо тен или ВВ крем?” : )

НЕУСТОИМИ ТОКЧЕТА ДО 39.99 ЛВ

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.