Хитрини, с които зимата е приятна

By  |  0 Comments

Да изненадаме зимата неочаквано

Да изненадаме зимата, като се облечем с пухкаво яке, топли ботуши и усвоим хитрини, с които зимата е приятна!

1. Срещу замръзване на стъклата, напръскай с оцет. Така ще избегнеш студуването около колата и досадното стъргане на стъклата.

2. Винаги носи в себе си крем с високо съдържание на глицерин или вазелин, както и балсам за устни. През зимата кожата е суха и изтощена.

3. Ако колата заседне в снега, бъди готова, като се оборудваш с няколко шепи ситни камъчета, тип мозайка, или котешка тоалетна в багажника. Поръсването им пред и около гумите на колата ще помогне да излезете от снежната преспа.

4. В подобна ситуация може да използваш и друг трик. Просто свали стелките за кола и ги постави пред гумите. По този начин ще създадеш сцепление и гумите няма да превъртат.

5. Винаги през зимата носи със себе си найлонови здрави торбички. Обувайки ги, преди да обуеш ботушите – това ще те предпази от намокряне, а и ще те стоплят.

6. Покрий страничните огледала, отново с найлонови торбички – така стъклата няма да се заледяват и заснежават.

7. Дръж събутите ботуши изправени, като вмъкнеш в тях макарон за плуване или голяма празна пластмасова бутилка. Така ще запазиш и прекрасния им вид.

8. Ако паркираш на изток, ще имаш помощта на слънцето сутрин – снегът и ледът ще изчезнат по-лесно, а колата ще загрее по-бързо.

9. Ако нямаш стъргало, а стъклата са замръзнали, на помощ може да ви се притече банковата карта. Може да оставиш в колата си някоя стара карта – няма да надраска стъклото, полезна е, а не заема място.

10. За да не залепват чистачките за стъклото, “обуй” ги в чифт чорапи.

11. За да не замръзват ключалките, смажи ги със загряващ мускулите гел. На фармацевтичния пазар има известни марки.

12. Електрическото одеяло е предпочитаната компания в леглото в студените дни. Ако все още нямаш такова – замисли се над идеята.

11. Добре познатата практика за поставяне на метално фолио зад отоплителните уреди все още действа. Не я забравяй и “върни” топлината обратно в стаята.

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.