Как да съчетаваш обувките с чантата? Примерни комбинации.

By  |  0 Comments

Комбинации от чанта и обувки за всеки вкус

Въпросът как да съчетаваш обувките с чантата е притеснителен за доста дами. Повечето жени предпочитат да спазват стриктно изискването обувките и чантата да са в един цвят.

Как да съчетаваш обувките с чантата? Зелено и черно

Трябва да знаеш обаче, че това изискване вече е отживелица. Запазило се е при строго официалния дрескод, но няма смисъл да го спазваш постоянно в ежедневието си. Особено в пролетния и летния гардероб, когато изобилието от цветове е огромно.

Разбира се, трябва да имаш усет за цветовете. Има комбинации, които просто не изглеждат добре.

Днес ще ти помогнем с няколко идеи за това как да съчетаваш обувките с чантата си. Изключваме едноцветните комбинации, защото с тях всяка дама се справя идеално. Не забравяй да съчетаеш тези цветове и с дрехите си.

Кафяви обувки и бежова чанта (или обратното)

Как да съчетаваш обувките с чантата? Примерни комбинации.

Бежовият цвят е почти универсален и лесно ще го съчетаеш с всеки друг.

Универсално правило за това как да съчетаваш обувките с чантата, когато има повече от два цвята на тях, е да вземеш преобладаващия цвят и да направиш съчетанието върху него. Другият вариант е да избереш един от цветовете на обувките и да избереш чанта в същия цвят (или обратното).

Ето пример с тези черни обувки с бродерия в червено, бяло и зелено. За тях можеш да избереш черна чанта, защото това е основният цвят. Но бъди различна – спокойно можеш да ги съчетаеш с червена чанта, защото червеното също присъства и се набива на очи.

Как да съчетаваш обувките с чантата - черно и червено

Може да съчетаваш обувките и чантата според материята им или друг общ детайл във визията им – панделка, дантела, пайети, капси и други. Преди време обувките от лак винаги изискваха и чанта от лак, но това вече не е задължително.

За следващата комбинация също използваме общ и за чантата, и за обувките цвят – бордо, въпреки че чантата е шарена:

Как да съчетаваш обувките с чантата? Примерни комбинации - бордо

Други комбинации, които можеш да съчетаваш, ако носиш дреха в същия нюанс – розово и тъмносиньо, зелено и тъмносиньо, бяла чанта с всеки друг цвят обувки, златисто и кафяво, сребристо и червено… Сигурни сме, че ще ти хрумнат още идеи. Изпробвай ги!

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.