Как да се обличаме за официални поводи?

By  |  0 Comments

Важно е роклята да следва линията на тялото

Официалните събития не са ежедневие в нашия живот и затова когато ни се наложи да присъстваме на подобно мероприятие ние изпадаме в паника. Затова сега ще дадем няколко съвета как да избираме тоалета според случая.

Преди да започнем с избора си важно е да  отбележим на какъв тип официално събитие отиваме. Дали това е вечерен коктейл, официална или гала вечеря, бал,  сватба на приятелка или дори церемония. За всеки повод можем да си позволим различна визия.

Подходяща рокля за коктейл или сватба с акцент – колан

 

 

Примерно на сватба или коктейл бихме могли да облечем къса рокля, като добавим към нея по-екстравагантни аксесоари като обемно цвете или детайл – колие или дълги обеци. Цветовете са ярки, а грима свеж.  За подобен тип събития не се препоръчва тъмен, опушен грим.  Обувките са високи, на ток и кореспондират с чантата, която е с една презрамка или тип „плик”. Косата може да бъде оформена в къдрици, хваната на нисък кок или с прическа актуална за сезона.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Един добър пример за елегантна рокля с тънки презрамки

 

Когато избираме тоалет за официална гала вечеря, бал или церемония е добре да изберем дълга стилна рокля, която издължава силуета. Презрамките са тънки, малки проблясващи детайли като обеци или колие от благороден метал ще бъдат чудесно допълнение за визията. Обувките са елегантни на тънък ток, без платформи и допълнителни детайли, а чантата е тип „плик”. Гримът е официален, с акцент устните или очите. Косата е вдигната в стегнат кок или на висока опашка.Ако повода е по-неформален можем да си позволим повече цвят, закачливи детайли и личен стил. Важното е да изглеждаме добре в дрехите и да се чувстваме комфортно в тях.

За да се съобразим с формата на тялото, преди да се спрем на даден модел рокля е добре да облечем една ежедневна такава, която смятаме, че ни стои добре и да търсим подобен модел.

Така че, дами,  избирайте дрехата според фигурата си, а не взимайте модел, който просто ви харесва как изглежда.  Не прекалявайте с детайлите, добавете един акцент и най-важното – забавлявайте се! Опитайте да извлечете максималното от всяка ситуация, а не мислете дали ви се е развалила прическата и дали не ви се подава презрамката на сутиена.

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.