Как да се забавляваме с децата

By  |  0 Comments

10 забавни игри за деца, майки и татковци

Децата имат нужда освен с игра с връстниците, също и от близък контакт с нас – родителите. Виж как да се забавляваме с децата си така, че удоволствието да е взаимно:

  1. Децата обожават да рисуват. Рисувайте заедно забавни предмети и научете децата да използват възможно най-много цветове. Използването на ярки цветове е знак, че детето се развива нормално.
  2. Оцветявайте заедно или нарисувайте нещо поотделно, а след това разменете рисунките и ги оцветете! Това е страхотна терапия не само за малки, но и за големи! Неслучайно книжките за оцветяване са хит и сред възрастните.Как да се забавляваме с децата
  3. Редете заедно пъзели. Пъзелът развива допълнително детското мислене и въображение.
  4. Конструкторът също е забавна игра. Редувайте се в построяването на интересни предмети.
  5. Скрийте предмет и играйте на “Топло и студено”. Това ще се превърне в любима игра за малчуганите.
  6. Моделирайте с пластилин. Така ще развинтите въображението и заедно ще сътворите невероятно причудливи същества и предмети.
  7. Учете детето да превъзмогва загубите с игри като “Не се сърди човече”, “Монополи”, “Морски шах”, “Домино”, “Микадо” или друг тип семейна игра. Децата имат нужда да разберат, че загубата не е толкова страшна. Покажете им как вие превъзмогвате загубата.
  8. Направете си куклен театър зад параван от чаршаф или зад дивана. Направете заедно любима постановка или пък измислете своя забавна история.Как да се забавляваме с децата
  9. Изрязвайте различни форми от цветна хартия, стари брошури или вестници. Децата обожават да режат хартия. С изрязаните форми може да направите апликация или колаж.
  10. Играта “Сляпа баба” ще донесе много смях и спомени от детството! Пробвайте играта у дома час по-скоро! Удоволствието е гарантирано!

Ето, че има немалко идеи за това как да се забавляваме с децата. Времето, прекарано в игри с родителите, наистина е ценно. То носи щастие за децата, оставя скъпи спомени и не може да се замести от игри на таблет или телефон.

 

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.