Какво не трябва да ядем сутрин на празен стомах?

By  |  0 Comments

Прочети кои храни не трябва да ядем сутрин на празен стомах

Има храни, които са изключително полезни, но не и когато ги приемаш на празен стомах. Подбирай закуската си много внимателно, за да нямаш проблеми със стомаха. Виж статията на Кокетна за това какво не трябва да ядем сутрин на празен стомах – някои от храните ще те изненадат.

1. Портокали и цитрусови плодове – киселините, които съдържат, предизвикват язва и гастрит, когато попаднат в стомаха ти на гладно, особено ако редовно започваш деня с фреш от цитруси.

2. Банани – когато ядеш банани на празен стомах, това повишава рязко количеството магнезий в кръвта ти, а това уврежда сърцето.

3. Сладко – захарта на гладно кара задстомахната жлеза да работи усилено и да произвежда по-високи количества инсулин, за да нормализира кръвната ти захар. Когато това се случва почти всяка сутрин, жлезата се уврежда, а това може да доведе до диабет.

Какво не трябва да ядем сутрин на празен стомах?

4. Круши – целулозата, която крушите съдържат, уврежда лигавицата на червата и на стомаха.

5. Краставици и други зелени зеленчуци – когато ги приемаш на гладно, аминокиселините, които се съдържат в тях, предизвикват болки в стомаха, газове и киселини.

6. Тестени закуски – маята, която се съдържа в тестените изделия, предизвиква подуване на стомаха и газове.

7. Кафе – кофеинът на гладно дразни стомашната лигавица, заради което се повишава секрецията на стомашен сок, който разяжда лигавицата на стомаха. При продължителен прием на кафе на гладно, е много лесно да е сдобиеш с гастрит.

Какво не трябва да ядем сутрин на празен стомах?

8. Домати – танинът, който се съдържа в доматите, дразнят лигавицата на стомаха. Честата закуска с домати на гладно може да доведе до язва.

9. Пикантни храни – тези храни по принцип са тежки за стомаха, а ако се приемат на гладно, въздействието им става още по-силно – киселините са гарантирани.

10. Студени напитки, газирани напитки – водят до свиване на кръвоносните съдове на стомаха, а това – до стомашно неразположение и проблеми. Дори водата, която пиеш сутрин на гладно трябва да е със стайна температура, не студена.

Това са храните, които не трябва да ядем сутрин на празен стомах. Ако някоя от тях е неразделна част от закуската ти, по-добре я замени навреме. Очаквай съвсем скоро статията ни за това какво е полезно да закусваш.

Нова колекция от heine в сайта на Кокетна

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.