Какво прави плуването с мъжкото тяло

By  |  0 Comments

Здраво и красиво мъжко тяло

Плуването е полезен и красив спорт. Виж обаче какво прави плуването с мъжкото тяло:

При мъжете спортната фигура изглежда доста привлекателно. Оформя красиво всеки мускул от тялото, създава се стройна, хармонична и секси фигура.

Плуването има мощно оздравително и закаляващо действие. Развива и усъвършенства всички функции на организма. Най-силно е влиянието му върху дихателната система. Поради развитото дишане, гръдният кош нараства значително. Раменете стават релефни и също така широки. В сравнение с тях талията изглежда тясна, което се харесва на много жени.

Плувец

Ето още какво прави плуването с мъжкото тяло: фигурата на плувеца се различава от фигурата на културиста. Всичко се крие в мускулите. Във водата те стават не само силни, но и гъвкави. За сравнение, мускулите на трениращите във фитнеса са твърди и недостатъчно гъвкави.

Има твърдения, че във водата се изразходва по-малко енергия, тъй като тялото губи 50% от тежестта си. Именно плуването учи да се изразходва по-малко енергия и на сушата.

Плуването е идеален начин мъжът да се бори срещу “биреното” коремче. Така поддържа идеално всяка част от тялото и елиминира излишните килограми. За видим ефект се препоръчва плуване минимум 30 минути дневно.

Мъж, който излиза от басейна

Аеробните и плувни занимания се препоръчват горещо на хора, работещи под силен стрес. Дори се препоръчва като разтоварване след тежка физическа работа. В басейна се “стопява” цялото излишно напрежение. Подобрява се сърдечната и мозъчна активност, активизира се паметта и концентрацията.

Друго немалко предимство на плуването е, че никога не може да ти стане топло и да се изпотиш.

Плувец

Освен прекрасен начин за поддържане на физическа форма и активност, плуването е и спортна дисциплина. Това, че е красив и полезен спорт, прави дисциплината втора по популярност в света. Ето как едно хоби може да носи освен удоволствие, и здраве!

Накрая отбелязваме, че при този вид спорт травмите са минимални.

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.