Какво знаете за 8 март?

By  |  0 Comments

Какво знаете за 8 март?

Ефектна рокля

Ефектна рокля

 

Празникът е посветен на нежната половина от човечеството, но знаете ли от къде тръгва историята му и информирани ли сте за интересни особености около този ден?

 

Ето ви малко факти: едно от първите чествания на празника на жената се свързва с първата масова проява на жени работнички, състояла се на 8 март 1857 г. в Ню Йорк.

 

Във Виетнам например, историята на този ден има много дълбоки корени. Още преди две хиляди години двете сестри Чънг са предвождали освободителната война срещу китайско господство. В тяхна чест се преминава към празнуване на 8 март като ден на уважението към жената и личността й.

 

Българската история на осми март датира от 1911 г. Първоначално се отбелязва с беседи в тесен кръг на социалисти, като през 1915г. е първото публично честване. Денят започва да се празнува след 9 септември 1944., а след 1960 г. честването взема особено широки размери, като дори се нарича неофициално „ден на колежката“.

 

В Русия например, 8 март е официален празник и е неработен ден. Мили дами, и скъпи господа, не мечтаете ли и вие за неработен 8 март?!

 

На всички кокетки желаем цветен празник! Сложете най-хубавата си рокля довечера и празнувайте!

 

А, за да не игнорираме господата, пожеланията към тях са, да бъдат щедри и търпеливи, да се грижат за своите половинки като за нежно цвете и да ни карат да се усмихваме повече!

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.