Не е задължително красивият маникюр при жените да е ноктопластика

By  |  0 Comments

 

[h1]Съвети за красив маникюр[/h1]

 

Поддържаните нокти говорят за отношението към самите вас. Не е задължително красивият маникюр да е ноктопластика, дълги нокти или фрустриращи декорации.  Много често това дори предизвиква смут в околните. Те често си задават въпроса как търпите тези нокти, как се обслужвате и това не ви ли пречи.

 дамска мода

Ето защо, заложете на сигурното: просто полагайте необходимите грижи за вашите ръце и нокти. А това далеч не е трудно и непосилно и не изисква ходене на маникюрист. Пуснете си приятна музика, филм или се съберете с приятелки у дома. Едно шишенце омекотител за кожички никога няма да ви е излишно, пък и гарантирано ще ви върши работа с години.  Ето и няколко стъпки за перфектен маникюр:

 
Поставете с четчицата от омекотителя само в областта на кожичките.
 

Избутайте внимателнокожичките навътре, колкото позволява (Може да го направите с нокът или със специална за целта шпатулка). Не е необходимо да премахвате кожичките, тъй като ще станат по-груби, а често при махането им се получават неприятни щипещи ранички. Когато избутате кожичките, върху нокътя остава неравност, до където се е простирала кожичката. Това лесно можете да отстраните с нокът или отново със шпатулата.

 

Оформете ноктите с пила за нокти. Нашият съвет е да си закупите пила във формата на кубче – тя има няколко вида пилене: грубо, за заглаждане, полиране или блясък.

 
След като оформите нокътната плочка, преминете към полирането. Първо с по-едрото полиране (важно е да не пилите много или с грубата пила, тъй като ще нараните нокътната плочка), а след това с финото – така нокътя става гладък, лакът се нанася много по-лесно и издържа по-дълго време.
 
Лакирайте според желания и предпочитания от вас цвят. За бързо засъхване на лака, може да капнете по една капка изсушител за лак (който, подобно на омекотителя за кожички, ще ви върши работа много дълго време).
 

Макар и къси, ноктите ви биха изглеждали чудесно. А ако ги лакирате в актуалния за сезона цвят фуша и комбинирате с дрехи в този цвят, ще бъдете Кокетна и неотразима!

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.