На коя страна носиш детето си и какво означава?

By  |  0 Comments

Защо предпочиташ да носиш детето си на определена страна?

На коя страна носиш детето си? Може би отляво – близо до сърцето? Да, нали? Изобщо не се учудвай, че знаем отговора. Това далеч не е случайно. Има дори и своята научна обосновка.

Повечето майки държат децата си с лявата ръка и близо до сърцето. Обяснението е просто – дясната част на мозъка отговаря за лявата част от тялото. А лявата половина от тялото дава информация на дясната част от мозъка. Именно дясната част от мозъка е доказано, че отговаря за емоциите, чувствата, взаимоотношенията с останалите и общуването със света.

Мъж, който гушка бебе - На коя страна носиш детето си и какво означава?

Предвид споменатите факти става ясно, че майките несъзнателно държат децата си по-често от лявата страна. Така наблюдават израженията им по-лесно и с лявото око. След направени научни наблюдения в дивата природа се потвърждава същото нещо и при животните. Много често майките застават така, че малките им да се намират от лявата страна. Така по-лесно ги следят и бдят над сигурността им.

Има и друга обосновка за това на коя страна носиш детето си. А тя е много проста: от лявата страна ударите на майчиното сърце се чуват по-силно. Тези звуци бебето е слушало през целия период на бременността. То има нужда от тях за своето спокойствие. И тъй като майките го знаят, но на подсъзнателно ниво, държат децата от лявата страна на тялото си.

Ето и третата обосновка. Когато се вълнуваме, влюбени сме или притеснени, смятаме, че усещаме всичко това със сърцето, въпреки че всъщност не чувстваме със сърцето, а с мозъка си.

А ти на коя страна носиш детето си? Учуди ли се от всички тези факти?

бебешки дрехи от Кокетна

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.