Нещата, които вредят на кожата ти! Част Ι

By  |  0 Comments

Естествена красота…какво по-хубаво от това?

Постигането ѝ е комплекс от ежедневни грижи, но истината е, че структурата и състоянието на кожата ти има ключова роля за вида ти.

Подбрахме ценни и любопитни факти за нещата, които правим и вредят на кожата ни:

Разговори по мобилния

На скоро излезе проучване, което твърди, че колкото по-често жените говорят по мобилен телефон, то толкова повече те страдат от раздразнения и обриви по брадичката и бузите (където телефонът има допир с лицето). За целта почиствай мобилния телефон с антибактериални кърпички.

Лак за коса

В старанието си да обхванем цялата прическа често обвиваме в гъст облак и лицето. Запомни, че лака изсушава и вреди на кожата.

Слънчевите очила

Подобно на телефонът, слънчевите очила задържат и натрупват по рамките си бактериите. По-чувствителните от нас могат да получат обриви в областта на носа или бузите.

Диети

Ако по някаква причина си решила, че ще започваш диета, то задължително се консултирай със специалист. Освен, че може да лишиш кожата от ценни за нея витамини рискуваш да получиш йо-йо ефект. За съжаление вероятността да си докараш  поява на стрии и провисване на кожата е голям .

Недоспиване

Не е мит, че сънят е особено важен за кожата. Задължително се постарай да отделяш по около 8 часа за него. Недоспиването може да доведе до дехидратация и запушване на пори.

Сол

“Ядене без сол, не е ядене”…да, обаче тя изсмуква влагата в кожата. Консумирай солено в ограничени количества и използвай хидратиращ крем за лице.

Захар

Подобно на солта и прекаляването със захарта не е на добре, тъй като в този случай губим колаген. Старай се да набавяш нужната захар с плодове и с умерена употреба на различни кулинарни изкушения.

Кола маска

Прекалено честата кола маска изсушава кожата. Ето защо се опитвай да прилагаш тази процедура през 3 до 4 седмици.

Обърни внимание на устните

Често са сухите и напукани устни “обхващат” и лицето. Използвай червила и балсами, които съдържат вазелин, диметикон и глицерин, за да набавиш нужната хидратация.

Ексфолиране

Старай се да ексфолираш кожата си поне веднъж седмично. Почистването по този начин изчиства горния слой на епидермиса и е от съществена важност за регенерирането на клетките. Важно е да знаеш, че много хубаво не е на хубаво и прекалено честото ексфолиране води до загуба на блясък, изсушаване и напукване.

Към ЧАСТ ΙΙ

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.