Нещата, които вредят на кожата ти! Част II

By  |  0 Comments

Миналата седмица решихме да ти представим най-честите “вредители” на кожата.

По традиция, зимата е най-неблагоприятният сезон за кожата ни като цяло, за това ще ти е полезно да си запозната и с другите фактори (освен студа), които не са в твоя полза.

Ето и продължението на дългия списък:

Стрес и Обездвижване

Клиширано е използването в наши дни на думата “стрес“, на факт: той влияе негативно на кожата. Друг лош фактор е обездвижването. За тази цел се раздвижвай –  това осигурява достъп на кръв до цялото тяло, като прави кожата ти жизнена.

Химическо чистене

Когато вземеш дрехите от химическо чистене, възможно най-бързо махни найлона от тях. Колко по-дълго време остава върху дрехите, толкова повече химикалите се задържат и абсорбират от дрехата, като след това реагират с кожата ти.

Климатикът

Хубаво е да поддържаш средна температура в помещението, защото прекалената топлина изсушава кожата. Настрой климатика да духа надолу,  така ще намалиш директната топлинна вълна върху кожата на лицето си.

Цигарите и Алкохол

Освен вреден за пушачите, цигареният дим действа по същия начин и на непушачите, като забързва процеса на стареене на кожата и появата на бръчки. – прекалената употреба на алкохол дехидратира кожата.

Хлор

След плуване в басейн или след като вземете душ, кожата ви реагира с хлора във водата. Ето защо е нужно тя да бъде успокоена: мицеларната вода е много подходящ продукт.

Грим и Преспиване с грим

Прекалено тежкият грим и наслагването му не позволява на кожата да диша. Това запушва порите и предизвиква поява на пъпки. Заспиването със дневен или нощен грим не е препоръчително: може да доведе до бактериални инфекции, пъпки или акне.

Кафето

Кофеинът е особено безпощаден към сухата кожа и предизвиква бръчки. Ето защо, ако пиеш кафе, старай се след това да поемаш по-голямо количество вода.

Горещ душ

Дългият душ може да изсуши горния слой на епидермиса, като предизвика лющене. Появяват се зачервявания и сърбежи. Старай се да обливаш кожата си с умерено топла вода.

Не забравяй, че ежедневната хидратация ще ти помогне да забавиш процеса на стареене на кожата. Поне веднъж седмично прави маска на лицето си.

Повече вода, плодове и задължителният хидратиращ крем.

Към ЧАСТ Ι

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.