Пушиш?Спазвай тези правила! част 1

By  |  0 Comments

Няма да ти опяваме, че пушенето е вреден навик…

Днес избрахме по-скоро да ти помогнем да водиш по-здравословен начин на живот, въпреки порока си.

Многохилядни са, може би, статиите по отношение на вредите от тютюнопушенето и все пак доста голяма част от хората пушат. Като жена, която се стреми да е във форма, свежа, лъчезарна, красива и секси, ти най-добре знаеш, че това е свързано и с токсичния баланс на тялото ти.

Ето нашите съвети за по-добър тонус:

Наблегни на водата

Водата, както знаеш, пречиства и хидратира организма ни. Освен това, тя помага да изхвърлиш по-бързо токсините, като стимулира работата на бъбреците. На кратко: с по-голямо количество дневна дажба вода намаляваш концентрацията на никотина в урината си, а от там и негативното му влияние върху пикочния мехур.

Избирай цигари с филтър от активен въглен

Този вид, освен че са по-скъпи (съдържат по-качествен тютюн), имат иновативна частица: така наречения активен въглен. Той задържа половината никотин от цигарата, както и вредната смола.

Цигарата не се държи нон-стоп в устата

Освен, че хич не е женствено и красиво, автоматично позволяваш на токсичните газове да се отделят по кожата и емайла на зъбите ти.

Спортувай с мярка

Да, спортът е здраве, но в случая на пушачите това не е изцяло вярно. Голямото физическо натоварване ускорява ритъма на сърцето, а никотина стеснява артериите и пречи на изтласкването на кръвта от него. Не пали цигара веднага след по-голяма физическа активност, тъй като ще натовариш сърцето си.

Избягвай ароматизираните цигари

Наличието на череша, ябълка, ментол или всеки друг добавен аромат засилва отровата в токсичните елементи.

Не пали цигара на гладно

Не пуши на гладно и най-вече сутрин. Токсините от тютюна се смесват със слюнката и се залепват за на обвивката на стомаха, а от там червата пренасят в кръвта.

 Не прекалявай с комбинацията цигари и алкохол

Да, не се пуши “официално” в заведенията, но все пак друго си е на дискотека или бар да “замезиш” с питието и няколко цигари. Освен твоето пушене, ти поглъщаш и това на околните. На сутринта махмурлука е много по-гаден когато освен с алкохол си прекалила и с цигарите.

Ако искаш да изглеждаш по-свежа, прочети ТУК!

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.