Седем съвета срещу бяла коса

By  |  0 Comments

Кои полезни съставки ще ти помогнат срещу бяла коса?

Борбата с бялата коса е постоянна – боядисване, къносване. Но освен тези средства, налице са някои съвсем прости трикове, с които косата ти ще запази цвета си по-дълго време.

Причината за побеляването е загубата на меланин в космените фоликули. При някои дами това е наследствено, при други процесът се ускорява от  тютюнопушенето, при трети – проблемът е на стресова основа.

Освен боядисването, има природни средства. Eто и седем съвета срещу бяла коса:

1. Пърхот – той е причина за сивите коси. За да го премахнеш, използвай лимонов сок и почисти кожата на главата. Ако пърхотът е упорит, използвай специален медицински шампоан.

2. Смеси една част лайка и една част къна на прах в купа и разбъркай добре. Добави малко вряща вода, за да се получи гъста смес. След това прибави 1 супена лъжица оцет. Намажи косата и остави да действа в продължение на 20 минути, след което изплакни с хладка вода. Тази терапия подсилва косата и цвета.

3. Цариградско грозде – една от най-добрите съставки, помагащи на побелялата коса. Нарежи няколко зърна цариградско грозде и ги остави да на слънце. Когато изсъхнат добре, стрий ги на прах и добави кокосово масло. Нанеси сместа на скалпа и остави да действа 15 минути. Повтаряй това редовно и ще забележиш ефекта.

4. Желязото се получава от храна, помагаща за производството на меланин в кожата на главата. Загубата на желязо изсветлява косъма. Храни се здравословно – яж морската храна, зелени зеленчуци, къдравото зеле и спанак, източници на желязо.

5. Избягвай стреса. Хората, подложени на напрежение, е по-вероятно да побелеят и остареят преждевременно. Редовните упражнения, полезната храна, любовта и положителната емоция, съпътствани от медитацията, са ефективни в борбата срещу стреса.

Седем съвета срещу бяла коса

6. Къри листа – богати на хранителни вещества, поддържащи меланина. Също така могат да бъдат включени в диета, както и в масажиране на скалпа. За тази цел към къри листата е добре да се добави кокосово масло, което да загрее кожата чрез масажа.

7. Използвай смес от половин чаша черен чай и една супена лъжица сол и масажирай скалпа. Остави да подейства за 30 минути. Накрая измий с шампоан.

Освен дадените тук съвети, достави удоволствие на косата си, като я подхраниш с етерични масла. Така тя ще е здрава и блестяща.

изненади за Свети Валентин от Кокетна

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.