Увеличи желанието за секс: 7 храни

By  |  0 Comments

През зимните месеци често прекаляваме с тежка и мазна храна

Това, дори и да не вярваш, се отразява на половата ни активност.

За да се справиш с това предизвикателство, ето няколко подходящи и безвредни храни, за стимулиране на либидото:

1. Стриди

Стридите повишават нивата на допамина, който стимулира сексуалното желание при мъжете и жените. Те съдържат и много цинк, който е от жизненоважно значение за синтеза на нормални количества тестостерон и производството на сперматозоиди.

2. Люти чушки

Капсаицинът е активната съставка, в която се крие магията на лютите чушлета. Той подобрява кръвообръщението и стимулира нервните окончания. Това действие възбужда нервните окончания, в резултат на което всичко става по-чувствено.

3. Сьомга и орехи

И двата вида храни изобилстват от полезните Омега 3 мастни киселини, които подпомагат отделянето на половите хормоните. Тези мастни киселини не могат да бъдат синтезирани от човешкото тяло, така че този род продукти са много важни за него.

4. Диня

Макар и да не ѝ е сезон, този освежаващ плод съдържа аминокиселината цитрулин, която е полезна за сърдечно-съдовата система и спомага за разширяването на кръвоносните съдове. “Страничният ефект” от това е: увеличаване на сексуалното желание.

5. Шоколад

Сурови какаови зърна: основната съставка на шоколада са определяни като “супер храна”. Те съдържат фенилетиламин, който стимулира усещането за възбуда. Според изследване: жените, които хапват шоколад всеки ден имат по-активен сексуален живот.

6. Аспержи

Високо съдържание на витамин В9 е ключов, за да попаднат в днешната ни класация, този добре познати с формата си зеленчуци. В9 е повече познат като фолиева киселина, която спомага за производството на хистамин. Това вещество е важно за здравословното сексуалното желание, както при мъжете, така и при жените.

7. Смокини

Богати на аминокиселини, тези плодове спомагат за увеличаване на възбудата и на сексуалната издръжливост. Освен това смокините съдържат протеини, които спомагат за увеличаване на секрецията на полови хормони както у мъжете, така и у жените.

Ако искаш да разпалиш страстите в леглото… виж ТУК!

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.