Внеси цвят: бонбонен маникюр

By  |  0 Comments

Опитвала ли си бонбонен маникюр?

Е, време е да погледнем към тенденциите и да внесем цвят в маникюра си!

Ето какво ще ти е необходимо, за да направиш ноктите си закачливи, стилни и привличащи вниманието:

Заложи поне на три свежи цвята (ние опитахме с класическо розово, бяло и червен), които се съчетават добре. Всякакви комбинации са позволени: розови-червеникави или лилавеещи тонове, синьо-зелени и дори жълти, редуващи се с розово.

Освен основните цветове си набавихме и от онези малки искрящи брокатени апликации за нокти. В малка опаковка има много от тях, струват не повече от 3 лв. и можеш да ги ползваш дълго време. Взехме 2 опаковки: едната с малки, ситни розови топченца (малко напомнят захар) и любимите ни сърчица. Сметнахме, че  този маникюр е и нещо като генерална репетиция за Св. Валентин.

В опаковката със сърчицата се оказа, че имаше 2 вида. Това ни даде още една идея: вместо да имаме различни сърца, които произволно са ни се паднали, просто отделихме по няколко броя от двата вида.

С 3 вида лак (без да броим топ лака) + 3 вида брoкатени апликации започваме!

Стъпките вече са добре познати, нанесохме лак-основа, които изчакахме да изсъхне, след което лакирахме всеки пръст с различен цвят(на снимката, по-горе е показано).

След първия слой отново изчакваме да изсъхне добре и можем да започне с апликирането с брокат. На пръста, лакиран в бяло, нанасяме нов слой и докато е още пресен лакът поръсваме с единия вид сърчица. Това го правим и на всеки друг пръст: нов слой лак и докато е пресен избираме с кой вид брокат да украсим.

Изчаква се двойно повече от нормалното да изсъхне (заради апликациите) и запечатваме с топ лак.

Заради разноцветността си този маникюр е подходящ за различни съчетания: ежедневни дънки с топ или парти рокля с токчета.

Намери още модни тендеции ТУК!

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.