Водна аеробика по време на морската почивка

By  |  0 Comments

Упражнения във вода

Морската почивка, освен тен, купон, коктейли и удоволствие, може да ни донесе здраве!

Ако сте на морския бряг, не забравяйте, че няма нищо по-полезно от разходките по плажа по изгрев слънце. Това гарантира по-крепко здраве през зимата и зарежда с висока доза енергия.

Стегнато тяло, благодарение на водата

Стегнато тяло, благодарение на водата

Тонизирайте тялото си, докато се разхлаждате във водата

Освен плуване, доставете на тялото си наслада чрез водни упражнения. Те са особено полезни и се препоръчват за всички възрасти. Хубавото е, че може да спортувате дори и без аксесоари. За да предприемете този вид упражнения, препоръчваме ви хапването да стане поне 1 час преди тренировката, тъй като водата предизвиква спазми в стомаха. Спазвайте тази препоръка и не я пренебрегвайте, тъй като водните упражнения натоварват организма двойно повече, отколкото упражненията извън вода.

Застанете във водата на дълбочина до гърдите. Започнете да движите крака си от сгънато положение в коляното до разгънато положение напред, а след това и назад.

За следващо натоварване препоръчваме кръгообразни движения – от стоеж вдигате крака до повърхността, назад и встрани и отново в положение стоеж. След това сменете посоката (отзад напред).

Ако разполагате с плажна топка или надуваема възглавница, хванете я пред гърдите си и се опитайте да плувате по гръб с нея. Това спомага за стягане на коремната мускулатура, седалищните мускули, както и тези на краката. Може да направите упражнението и плувайки по корем.

 Другото, което може да се опитате да направите, е да ритате, тичате или просто да ходите във водата. Не е толкова лесно – ще се убедите!

За да натоварите горната част на тялото, заемете разкрачен стоеж и започнете да пляскате с ръце под вода.

Ползите от тези натоварвания ще са: еластична кожа и профилактика срещу целулит. А най-хубавото е, че ще усетите релакс, защото ще се освободите от стреса и напрежението!

И така, Кокетна ви желае приказна и релаксираща почивка!

 

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.