Здраве в несесера за гримове

By  |  0 Comments

Здраве в несесера за гримове

Отдели малко време за своята разкрасителна козметика и влей здраве в несесера за гримове. Сигурни сме, че има какво да научиш от тази статия.

  • Като първа стъпка може да сортираш тези разкрасителни продукти, които си сигурна, че са в срок на годност и да изхвърлиш ненужните. Ако пък има такива, които са годни, но не използваш, подари ги на своя приятелка.
  • Вероятно не знаеш, но в момента, в който отвориш спиралата си за мигли, тя започва да губи от своята годност. Това се дължи на съприкосновението с кислорода. Също така, колкото по-често използваш спиралата си, толкова повече бактерии се натрупват по четчицата ѝ, а това може да доведе до раздразнение на очите. Ето защо препоръчваме да я сменяш на всеки три до четири месеца.
  • Важно за червилата и гланцовете за устни е да не се споделят. По този начин също може да се предадат бактерии, които да засегнат не само устната кухина, но и да причинят стомашни проблеми. До същото може да доведе и червило, което е загубило цвета си, станало е прекалено сухо, а ароматът му е неприятен.
  • Фон дьо тенът е желателно да е съхранява изправен на хладно, тъмно и сухо място.
  • Четките за грим също са потенциално място за бактериите. Нанасяйки грим или руж, четката събира миниатюрни частици от кожата и нанесения фон дьо тен. За да предотвратиш неприятна ситуация, дезинфекцирай периодично четките за грим със специален препарат за почистване. Ако забележиш, че космите започват да падат, време е за нова четка.

Вече си готова! Прибери обновения си несесер в любимата ти чанта>

Коментари

коментари

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.